Ga naar onze facebook pagina nieuws contact
Verhalen uit het activiteitencentrum

Verhalen uit het activiteitencentrum

Geplaatst op 13 juni 2023

Binnenkort brengen we een nieuwe editie van het Zonnemagazine uit, met daarin het jaarverslag van 2022. Benieuwd? Hou onze website en sociale media in de gaten, we houden je op de hoogte! In tussentijd kan je dit mooie verhaal uit het activiteitencentrum nog eens lezen. Het volledige artikel vind je in het Zonnemagazine van december 2022.

Ann Finck, begeleidster in AC De Korf in cluster Brussel, deelde in woord en beeld het verhaal van Célestine Pacque. Ze vertelde de weg die Célestine aflegde na haar hersenbloeding in 2011. Van de angst tijdens die eerste momenten, over het opnieuw aanleren van basisvaardigheden tot de waaier aan ondersteuningsvormen die Célestine nu vindt bij Zonnelied.

Van kleine mus
naar tijger vol doorzettingsvermogen.
Nu het gevoel van een luiaard.
Het is ok.
Maar had ik maar…
Het is wat het is.
Is het te laat?
Had ik maar…
Het is ok of soms ook niet.

“Na ondertussen elf jaar is het soms nog moeilijk. Célestine vraagt zich geregeld af waar ze had gestaan indien ze alle therapieën had verder gezet. Wat als … Tegelijkertijd heeft ze zich ook bij haar situatie neergelegd. Célestine komt van ver. Ze is trots op alle vorderingen die ze al gemaakt heeft. Van een klein musje naar een tijger vol doorzettingsvermogen. En toch af en toe het gevoel van een luiaard… Het gevoel van het gesprek vertaalde ik in een gedicht en ik vertel haar verhaal ook in beeld. Het schilderij heeft een plaats in haar kortverblijfkamer in Toendra.”


Aandacht voor kwaliteit van bestaan

Open & gastvrij

Vertrouwen in mensen