Ga naar onze facebook pagina nieuws contact

Opwijk - Merchtem

Wie kan bij ons terecht?

Volwassenen met een verstandelijke beperking.


Hoe werken we?

Woongroep De Wilg is gelegen in een landelijke woonwijk van Opwijk. Orchidee situeert zich dichtbij de dorpskern en de modern uitgewerkte zorgcampus van Merchtem. Dagcentrum Optempo bevindt zich in de mooie historische gebouwen van het klooster van Opwijk. In Orchidee wordt kortdurende woonondersteuning voorzien. Hiervoor zijn twee kamers beschikbaar. Reserveren is verplicht.

De drie werkingen bieden zorg op maat aan, dit wil zeggen dat er rekening wordt gehouden met ieders verlangens en noden. Zowel De Wilg als Orchidee biedt woonondersteuning voor respectievelijke 14 en 15 vaste bewoners. Iedereen wordt gestimuleerd om actief deel te nemen aan de dagdagelijkse werking: koken, winkelen, kamer poetsen, was, onderhoud tuin, … Voor elke bewoner wordt een individueel traject uitgestippeld. Op weekdagen worden volgende activiteiten aangeboden: marktbezoek, knutselen, gezelschapspelen, wandelen, uitstappen, vorming, vakanties, … Daarnaast krijgen de bewoners ook dag ondersteuning binnen het dag- en activiteitencentrum Optempo.

In Optempo worden zowel interne als externe cliënten ontvangen. Er wordt gewerkt op twee locaties: in ‘het klooster’ in Opwijk en in het atelier te Merchtem. Iedere cliënt heeft een eigen weekschema met een gevarieerd aanbod (vb.: hout, klei, sport, zwemmen, paardrijden, handwerk, marktbezoek). Begeleiding gaat samen met de cliënt op zoek naar zijn/haar interesses en mogelijkheden. Er wordt gekeken naar de mogelijke individuele vragen betreffende buitenhuis/begeleid werk. Sommige cliënten gaan één/enkele moment(en) in de week helpen in een school, crèche, bibliotheek, boerderij, …

Het begeleidend team werkt samen met kine, ergo, diëtiste, verpleegkundigen, artsen en interne ondersteunende diensten.


Adressen

- De Wilg: Milleniumstraat 5/6/7 te 1745 Opwijk

- Orchidee en activiteitencentrum Optempo: Dendermondsestraat 64A te 1785 Merchtem

- Activiteitencentrum Optempo: Kloosterstraat 50 te 1745 Opwijk


Contact

Sociaal team

  • contact kortdurende ondersteuning huis De Wilg
  • dewilg@zonnelied.be
  • 052/35.09.11

Volg onze werking ook via:

Aandacht voor kwaliteit van bestaan

Open & gastvrij

Vertrouwen in mensen