Ga naar onze facebook pagina nieuws contact
Zonnelied zet in op meer duurzame mobiliteit

Zonnelied zet in op meer duurzame mobiliteit

Geplaatst op 22 februari 2024

Verkeer heeft een grote impact op ons leefmilieu en daarom zetten we ook volop in op meer duurzame mobiliteit. Een eerste stap was het opstarten van fietsleasing via Cyclobility. We zien de afgelegde kilometers over de jaren heen stijgen. En dit is niet enkel te verklaren door een stijging in het aantal medewerkers. Het gemiddeld aantal kilometers per medewerker per jaar is gestegen van 200 km in 2017 naar 370 km in 2022. Dit is bijna een verdubbeling! Zonnelied is blij met deze dagelijkse portie lichaamsbeweging.

Daarnaast wil Zonnelied de densiteit van wagens bij haar clusters, maar ook in de ruimere buurt verminderen. De wagen heeft een grote impact op de luchtkwaliteit en het grotere leefmilieu. We zien dat meer medewerkers voor de combinatie kiezen en bij mooi weer al eens sneller op de fiets springen. Voor de vele fietsers ook goed nieuws: sinds 2024 is de fietsvergoeding verhoogd naar 0.35 euro per kilometer! Misschien kan dit ook nog heel wat nieuwe fietsers over de streep trekken. We onderzoeken dus volop de mogelijkheden.

Ook wil Zonnelied haar eigen wagenpark verduurzamen. Elektrisch rijden is de beste keuze om luchtverontreiniging tegen te gaan. We zijn dan ook volop bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden tot de elektrificatie van ons eigen wagenpark.

Wil je meer weten over onze stappen naar een meer duurzame organisatie?

Lees dan zeker het Zonnemagazine van december

Aandacht voor kwaliteit van bestaan

Open & gastvrij

Vertrouwen in mensen