Ga naar onze facebook pagina nieuws contact

Realiseer een droom van onze bewoners

Realiseer een droom van onze bewoners

Droomproject 1 Eizeringen

Project De Schakel : dromen van een zithoek, individuele ontmoeting .

De vaccinatie-rondes zijn gestart, beetje bij beetje hoopvol uitkijken naar meer vrijheid, meer activiteiten, maar vooral ook 'meer mensen ontmoeten' die we zo lang hebben moeten missen.

Voor 35 bewoners met een hogere zorgnood is dit een dubbele spannende periode: we verhuizen binnenkort naar een spiksplinternieuwe woonst op de site 't Eizeren Hof in Lennik. Huis 'De Schakel' opent op 27 april haar deuren: we ruiken de geur van pas geschilderde kamers, we zien de pas gezette blinkende keukens, we voelen de aarde van de nieuw aangelegde tuin, we dromen van knuffeldieren tegen de zomer, ... maar we kijken vooral uit dat we deze nieuwbouw snel kunnen betreden als onze nieuwe 'thuis', een rustige plek in het groen waar het aangenaam wonen is, waar we elkaar vrijuit kunnen ontmoeten! Een woning metgezellige living en lichtinval waar iedereen tot rust kan komen, plantjes zetten, tuinmeubels kiezen...

We hebben veel gespaard om al deze dingen te kunnen aankopen. Toch willen we graag nog één droom realiseren in de inkomhal: we willen een gezellige zithoek creëren die we multifunctioneel kunnen inzetten!
Chique zitten in stijl, deze ‘cube-zetels’ maken veel mogelijk:
individueel ontmoeten, babbel met begeleiding, toevluchtsoord voor ontspanning, gewoon kijken wie aankomt of vertrekt, wachten op ouders of vrienden, betrokken op het gebeuren in het gebouw maar geborgen in een veilige 'cocon'.
Deze zetels zorgen ervoor dat de akoestiek gedempt wordt, wat belangrijk is voor bewoners, je kan mekaar duidelijk verstaan, storende geluidspieken worden gefilterd,geluiden overstijgen het niveau van de omgeving niet.

Zo'n gezellig individueel zithoek heeft een prijskaartje van 5819,00 euro. Maar we zijn ervan overtuigd dat we met jouw steun snel deze droom kunnen realiseren!

We nodigen je uit om ook even plaats te nemen en onze bewoners of medewerkers te ontmoeten!

Alvast een gulle 'dankjewel'.


Droomproject 2 Tollembeek

‘Laat ons bewegen’

Dromen om te bewegen, ook als je het niet meer alléén kan, dromen om te fietsen.

Help onze droom te realiseren door middel van een aangepaste fiets!

De Duo-fiets met motor voor Tollembeek.

Fietsen, de wind in je haren voelen. Het verkennen van de buurt.
Mensen laten zien dat je ook echt kan fietsen met een béétje hulp.
Mijn boodschappen naar de plaatselijke kruidenier per fiets.
Maar ook trainen om echt mee te fietsen.

Of misschien wil er wel iemand van een fietsclub echt samen met mij eens fietsen.


Maar wat is een duo-fiets?

Als het niet lukt op een gewone fiets, om zelf te sturen, of te zitten op een tweewieler, kan men met deze hulp toch het fietsen realiseren.Het zorgt voorvoldoendeveiligheid vooronze bewoners door de aanwezigheid van de begeleider. De gasten ervaren deze nabijheid als een aangename en veilige positie. Deze situatie leent zich om een babbeltje te doen met je partner of begeleider. Waardoor het een ontspannende en "hoofd-leeg-makende activiteit" is.


Doneer en help ons deze Tollembeek droomwens te realiseren!

Je kan storten op het rekeningnummer BE79 7865 6640 7333. Indien je een fiscaal attest wenst weet dan dit kan voor giften vanaf 40,00 euro. Gelieve dan te vermelden op overschrijving: GIFT fiscaal attest + Tollembeek Compostella - je rijksregisternummer (prive personen) of je BTW-nummer (bedrijf).

Zonnelied vzw streeft naar het welbevinden van onze bewoners
Dankzij initiatiefnemers zoals jullie kunnen we dit ook realiseren.


Jullie contactpersonen voor deze projecten zijn:

Christophe Van den Nest (zorgvertegenwoordiger en sponsoring)

Lothar Vandenberghe (PR en sponsoring)

Aandacht voor kwaliteit van bestaan

Open & gastvrij

Vertrouwen in mensen