Ga naar onze facebook pagina nieuws contact

Netwerk MPC Sint-Franciscus vzw - Scholengemeenschap Sint-Franciscus en De Hoeve

We werken samen op verschillende vlakken.

Azetta

In 2009 richtten Zonnelied vzw, MPC Sint-Franciscus en de scholengemeenschap Sint-Franciscus een gemeenschappelijke denkgroep op met betrekking tot de werking van en de moeilijkheden met de groep van personen met ernstige gedragsstoornissen (minderjarigen en volwassenen).

De Schering

In de gebouwen van campus Roosdaal situeert zich sinds 2010 deze woongroep voor minderjarige personen met ernstige gedragsstoornissen. Ook het interventiesysteem waarop we beroep doen bij ernstige incidenten is gemeenschappelijk.

De Hoeve

In 2004 werd een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen het MPC Sint-Franciscus, de scholengemeenschap Sint-Franciscus en Zonnelied vzw. Binnen de context van een boerderij willen we kinderen, jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking de kans bieden kennis te maken en deel uit te maken van een "natuurlijk" gebeuren. Contact met de natuur staat centraal. De kringloop van het leven is de rode draad en dit wordt op een ervaringsgerichte manier ingebouwd in de werking.
De bezoekers dragen volgens eigen vermogen hun steentje bij aan de boerderijtaken. De Hoeve is een ontmoetingsplaats voor allen die aangetrokken worden door de natuur. Dit kan gaan van actieve betrokkenheid tot eenvoudig genieten en tot rust komen.

Meer info: http://www.dehoeve.org

Infradienst en centrale keuken

Zonnelied vzw, scholengemeenschap Sint-Franciscus en MPC Sint-Franciscus organiseren de logistieke ondersteuning en de maaltijden gezamenlijk.

Aandacht voor kwaliteit van bestaan

Open & gastvrij

Vertrouwen in mensen